BŁYSKAWICZNA FASOLKA MAMY

Dzisiaj błyskawiczna fasolka z przepisu mojej mamy, żałuję, że mam już składniki na inny późny obiad, bo bardzo bym zjadła ♡
.
🍅 puszka czerwonej fasolki
🍅 trzy średnie pomidory
🍅 jedna mała cebula
🍅 pieprz, jarzynka, magi
🍅 łyżka koncentratu pomidorowego
.
Drobno posiekaną cebulkę zeszklić na maśle. Dorzucić pomidory. Dusić pod przykryciem przez 3 minuty na małym ogniu. W tym czasie na drugiej patelni podsmażyć fasolkę, również na maśle. Pomidory doprawić, zamieszać i przysypać podsmażoną fasolką. Nie przykrywać i nie mieszać, zostawić na małym ogniu na 5 minut. Dodać łyżkę koncentratu pomidorowego – opcjonalnie. Wszystko zależy od rodzaju pomidorów, jeśli trafiłeś na smaczne – koncentrat będzie zbędny. Zamieszać dokładnie i zostawić pod przykryciem na dwie minutki, na minimalnym ogniu, a nawet całkowicie bez – para zrobi swoje. Podawać na ciepło. Smacznego!
.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.