HIPER SZYBKIE BABECZKI DYNIOWE

Dzisiaj kolejny wariant hiper szybkich babeczek. Poprzednio były z bananem i kakao, przepis bazowy ten sam. Z dynią wychodzą bardziej mokre, mniej puszyste, ale dalej pycha. I tym razem wyeliminowałam cukier!
.
| HIPER SZYBKIE BABECZKI DYNIOWE | powinno wyjść jakieś 10 babeczek
.
🍁 szklanka mąki 🍁 2-3 łyżki miodu
🍁 1/2 szklanki mleka*
🍁 5 łyżek oleju 🍁 1 jajko
🍁 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
🍁 ok. 1/2 szklanki musu dyniowego/pieczonej rozgniecionej dyni*
🍁 do dekoracji: musli śniadaniowe z żurawiną, czekolada, sezamki
.
W jednym pojemniku wymieszać składniki mokre, a w osobnym suche. Wrzucić suche do mokrych i szybko wymieszać łyżką. Nie musi być super dokladnie, mogą zostać małe grudki, chodzi o to, żeby wymieszać bardzo szybko. Dodać dynię. Ciasto przelać do foremek do ok. 2/3 wysokości. Posypać dodatkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Przed jedzeniem dać babeczkom całkowicie wystygnąć!
.
🍁 ja tym razem użyłam mleka migdałowego, bo akurat takie miałam w lodówce i też się udało
🍁 wskazówki co do upieczenia dyni znajdziesz pod dyniową zupą krem (kilka postów niżej)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.