KUSKUSOWE KOTLETY Z CZARNEJ FASOLI

Wygląda średnio (zwłaszcza przed upieczeniem), ale dobry i dzięki kuskusowi – szybki i łatwy.
.
| KUSKUSOWE KOTLETY Z CZARNEJ FASOLI | mi wyszły dwa naprawdę duże
.
🌱 jedna mała puszka czarnej fasoli / pół puszki dużej 🌱 pół szklanki suchej kaszy kuskus
🌱 1 jajko
🌱 1/3 cebulki
🌱 ząbek czosnku
🌱 garstka słonecznika
🌱 sól, pieprz cayane, oregano
.
Kuskus zalać wrzątkiem (poziom wody ma być troszkę wyższy niż poziom kaszy), przykryć i odstawić na 10 minut. Cebulkę pokroić drobno, zeszklić na sporym ogniu, doprawić, dorzucić czosnek i dusić pod przykrywką na minimalnym ogniu przez 10 minut. Kiedy kuskus napęcznieje zblendować go z fasolą, cebulką z czosnkiem i jajkiem. Dodać słonecznik, zamieszać ręcznie. Doprawić do smaku. Piec w piekarniku w 180-200 stopniach przez jakieś 15 minut. Ja swoje jadłam z sosem ziołowym i ziemniaczkami z pieca, które pokażę Wam kiedy indziej. Omom.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.